Hvilken hjælp kan man få?

Forskere over hele verden arbejder intensivt for at forstå hvorfor og hvordan myopi udvikles, men nu og her findes der desværre ikke metoder til at kurere eller stoppe udviklingen af nærsynethed. Der findes til gengæld måder hvorpå vi kan bremse og behandle myopiudviklingen.

Som du sikkert allerede ved, så kan vi ved hjælp af briller og kontaktlinser korrigere diverse synsfejl, men disse korrektionsmuligheder bremser ikke myopiens udvikling. Det er vigtigt, at få foretaget regelmæssige synsundersøgelser hos en optiker, hvor styrken på brillerne eller kontaktlinserne vil kunne tilpasses, da barnet vil få behov for stærkere styrke i takt med at myopien udvikles. 

Idag findes der allerede muligheder for at bremse udviklingen af myopi/nærsynethed og begrænse øjets længdevækst, både i form af brilleglas, forskellige typer af kontaktlinser og medicinske øjendråber (alle behandlingsmuligheder findes ikke i Danmark endnu). De forskellige behandlingsmuligheder kan ikke kurere eller stoppe udviklingen helt, men de kan behandle og bremse myopiens udvikling. 

Kontakt din optiker for yderligere information, eller læs mere om CooperVisions bløde MiSight® 1 day kontaktlinser til myopibehandling her.